Nå er jeg lei!!!!!!

IMG_2175-e1453809090939

Nå er jeg lei! Lei av kroppen min, som det siste året har levd sitt eget liv.

Et heeelt annet liv enn det vi levde sammen før alt dette startet. Det begynte med en hormonspiral. Etter at den kom inn i bildet for litt over et år siden, begynte ting gradvis å forandre seg.

Jeg fikk kviser, la på meg, svettet mer, fikk større pupper og på et tidspunkt til og med melk i brystene. Jeg fikk beskjed om at det kom til å stabilisere seg. Kroppen måtte bare venne seg til spiralen. Etter et halvt år ga jeg opp hele greia! Fikk den fjernet av gynekolog og satset på at jeg kom til å være meg selv igjen i løpet av kort tid.

Det skjedde ikke. Det skjedde ikke litt en gang, for enda klarer vi ikke å samarbeide.

Kroppen min har et reaksjonsmønster som jeg ikke forstår meg på. Tidligere har jeg spist til jeg ble mett og trent til jeg ikke orket mer. Vekten var stabil, treningsprogresjonen jevn, og jeg følte meg veltrent, sterk og flott. Aldri skadet og aldri syk. Heldig med andre ord, og fornøyd ikke minst.

Nå er det andre boller. Jeg veier 6-7 kg over standardvekten og jeg sliter med å holde meg der. Sliter enda mer med å gå ned. Til tross for at jeg spiser mindre enn før og er enda mer påpasselig, så vil ikke kroppen gi fra seg et eneste kilo. Den er i sparemodus hele tiden virker det som.

Treningsresultatene mine er heller ikke noe å skryte av og jeg er søren meg skadet hele tiden! Det er alltid noe. Mortons nevrom i foten, problemer med hoften og nå… klumpfot!! En kraftig kakk i leggen, et dypt kutt og etter hvert en heftig betennelse.

Igjen… kroppen min reagerer på verst mulig måte i absolutt alle situasjoner! Nå ligger jeg på sofaen. Eitrendes forbanna og fortvilt. Både fordi jeg har fått treningsforbud i en uke, fordi jeg har vondt, fordi jeg går glipp av noen viktige oppdrag denne uken og fordi jeg må gå på en heftig antibiotikakur i en uke!

Jeg er litt FML nå, men tablettene er til og med tilsatt en slags banansmak som jeg går og gulper opp hele dagen, og jeg hater banan!

Tren for meg også i dag! ♥

Jørgine

30 kommentarer

  Høres ut som hormonkrøll! Sjekk ut boken the hormone cure av Sara Gottfried. Nettsiden hennes har også en del info. Fingre krysset for deg!

  Bare stå på Jørgine og hold ut! Du må stole på kroppen din som etter hvert skal ordne seg selv , mens du «ordner litt opp i hodet «og aksepterer at livet er bare sånn. Jeg vet selv hvor vanskelig det er å slite med ekstra kilo og andre problemer forårsaket av hormonubalansen, fordi jeg selv sliter med det. Jeg har PCOS i tillegg til andre skader jeg får stadig uansett hvor forsiktig jeg er med mat og trening. Jeg grinte og grinete på grunn av at jeg følte meg fet og jeg trente til jeg orket ikke mer, så havnet jeg dypt ned i kjelleren. Det tok meg noen måneder å innse, at jeg måtte satse på at kroppen min visste hva den gjør, at jeg skulle heller prøve å lytte til den og samarbeide så godt som i kan. Vi er ikke såpass overens med hverandre enda, men jeg føler at vi kommer nok i mål. Jeg har akseptert at jeg kommer til å få alle slags problemer i løpet av livet mitt men jeg har fortsatt masse tid foran meg for å trene meg opp til toppform, løfte 60 kg i bsqt eller gå ned de jævle 5 kiloene jeg klarer ikke å bli kvitt med uansett om i spiser 1300 kcal eller 2100 kcal pr dag.
  Lytt til kroppen din og bli god til den. Du kommer til å bli frisk igjen, ting bare tar tid.
  Jeg heier på deg!

  Josefine

  Kroppen din er så mye mer fantastisk nå! Du har aldri sett bedre ut! <3
  Jeg har løpt en god joggetur for deg i dag i regnet på vestlandet og vind i fleisen, var sjukt tungt, men digg etterpå! Forstår virkelig ikke hva du klager på med kroppen din og 6-7 ekstra kilo, for det synes ikke jeg stemmer i det hele tatt! Skulle gitt ALT for å ha din kropp slik den er nå :) Masse god bedring! Jeg går fast til kiropraktor og har kronisk migrene, så hater kroppen min også… prøver å trosse den og bli lege uansett om hodet ikke henger med, men får se hvordan det går nå, siden det gikk såvidt forrige semester..

  Åhhhh! Så kjedelig. :(( Føler SÅ med deg og veit akkurat hvordan du har det. :( Har du sjekka stoffskiftet? Det kan endre seg hele tia. Kanskje det er noe som ikke er helt greit der og da skal man helst ikke ha hormonspiral eller p-puller etc.. Håper du er på beina etter den uka og at de finner ut hva som er galt. Masse masse lykke til fine du. <3

  Huff, jeg kjenner meg igjen. Jeg var på backpacking i Latin Amerika i sommer, tidenes tur! Når jeg kom hjem hadde jeg gått ned 12 kg (på 4 uker!!!). Jeg har alltid vert godt trent, så mens jeg var der nede tenkte jeg bare at det var musklene som forsvant, men det var musklene og fettet, ja alt. Da jeg kom hjem hadde jeg en fettprosent på 4%, men ingen tester viste noen mangler på noe. Så selv om dette er motsatt vei av det du sliter med, så har ikke kroppen min greid å komt opp til normalen igjen, selv hvor mye jeg spiser og hvor mye styrke jeg trener. Jeg har heller aldri vert skadet før, men nå har jeg vert ute med en vond skulder som ble etterfulgt av betennelse på fotplaten. Det er grusomt når du er vandt med å være i aktivitet hele tiden.

  Jeg ville bare ønske deg god bedring, tenker på deg :) Du er en god motivator!

   Geez, that’s unellievabeb. Kudos and such.

  Låter som hypotyreos så som du beskriver det. Diagnosticeras med ett enkelt blodprov och får medicin som hjälper relativt fort.

  Did you check thyroid, TSH? Sound like my symptoms and I am hypothyroid. Get well soon, babe.

  Får håpe det ordner seg

  Som Christine nevner, sjekk stoffskiftet ditt. Enkelt ved en blodprøve å finne ut om det er i ubalanse. Har slitt med lavt stoffskifte litt over et år og det gjør mye rart med kroppen.. Bedre med en blodprøve for mye enn for lite når det kommer til slike ting som forstyrrer hormonene dine! :)
  Masse lykke til og god bedring :)

  Huff, jeg føler med deg! Jeg fikk en reaksjon etter kobberspiral jeg, mistet masse hår og fikk kronisk elveblest, bl.a. Tok evigheter etter at jeg fjernet den før jeg begynte å føle meg som meg selv igjen. Håper det ordner seg for deg, for dette er kjipt! God bedring :)

  God bedring! Du er en sterk og flott kvinne, de 5-6 kg ekstra kler deg! Er et supert forbilde for mange jenter og kvinner, for du er EKTE!

  fysioterapeuten

  Så kjedelig :-(
  Høres ut som en stressa kropp i ubalanse..sikker på at den ikke forsøker å fortelle deg noe?
  For mange baller i luften på en gang? Store endringer i livet på kort tid..kroppen har sine metoder å fortelle oss å bremse opp på…

  Kramar till dig, hoppas det ordnar sig!❤️ Slutade själv med p- piller för några år sedan för att slippa dessa hormoner! Tog ganska lång tid innan kroppen blev sig själv igen! Att sluta var dock det bästa jag gjort! Har i efterhand insett att de påverkade hela mitt jag väldigt negativt!

  Har slitt med samme hormon.helv i 5 år nå.. b.melk osv…fant svulst på hypofysen..
  Ta deg en mr :)
  God bedring og hold ut ❤

  Stakkars deg, og kjenner meg så altfor godt i det å ikke kjenne igjen sin egen kropp. Spiser riktig og sunt og ikke for mye, trener godt, men føler meg dvask allikevel. Har selv hatt mortons neurom. Opererte i fjor, og det fungerte som bare rakkern. Hadde kjempe vondt, alt fra å gå i trapper til å kjøre bil var vondt. Men nå er den borte. Hilsen Anja, og god bedring.

  Hei! Det høres jo ut som du har tatt dette grundig opp med lege, men det er vel ikke vanlig å få melk i brystene av hormonspiral…? Jeg er lege, det skal sies at det ikke er dette jeg jobber med dette da, men har du fått tatt hormonprøver? Les om prolaktinom (og nå prøver jeg virkelig ikke å stresse deg, jeg syns bare dette høres rart ut). Det kan jo være tilfeldig at problemene startet samtidig som du fikk spiral… Uansett krysser jeg fingrene for at du snart får det bedre!

  Har du fått sjekket om du har for mye kobber i forhold til sink i cellene? Forhøyet kobber kan føre til en masse problemer som østeogendominans, uren hud, PMS, innflammasjon i kroppen og listen er lang. En slik ubalanse kan påvises i en hårprøve (har tatt hårmineralanalyser ved flere anledninger selv og fått mye hjelp av å rette opp i ubalansene som har blitt påvist).

  Uff, ikke kjekt! Har selv hatt mortons nevrom, i begge beina!! Johoo! Ikke noe stas..
  Håper du blir bra snart og at kroppen din blir som den en gang var!

  Kroppen har iblant en rar måte å si ifra om at den trenger litt hvile og ro i en travel hverdag. Som jeg pleier å si: kroppen er en rar ting! Man klarer ikke alltid å bli klok på den. Keep your head up! Prøv å hvile deg denne uken, så er du snart fit for fight igjen!
  God bedring

  Ahh I have a Morton neuroma on my foot it’s painful it sucks!

  Jeg fikk også kraftig reaksjon etter hormonspiral. Ble svimmel og uvel, og mange andre plager. Det tok flere måneder før plagene ble borte, og ingen kunne egentlig svare på hvorfor jeg fikk de reaksjonene jeg fikk.
  Opererte også foten for Mortons nevrom 30 oktober fordi jeg ikke fikk trent sånn jeg ønsket. Men ting har desverre ikke blitt bra enda. Fortsatt hoven fot, med nye andre plager :/

  Her var det jaggu meg mye Husmor-doktorer med Husmor-diagnoser. God bedring Jørgine! Husk at selv super-helter må hvile… ♡

  Vanessa (aktivmamma5)

  Jeg traff deg på workshop i Trondheim i helga , og både jeg og venninna mi beundret kroppen din! Du er så utrolig fin, sterk og flott!
  Du har de nydelige formene , og er ikke helt skrapet som mange andre «forbilder» er. Du er et mye sunnere og finere forbilde!

  Det der kjenner jeg meg igjen i! Jeg begynte på en type p pille som jeg reagerte nesten helt likt som deg på. Bivirkningene vedvarte (og ble noe verre) lenge etter at jeg sluttet. Fikk også mange skader i denne perioden og trening var hardere enn normalt. Det er først nå, 6 måneder etter slutt at jeg kjenner at kroppen begynner å stabilisere seg igjen. Kroppen kan tydeligvis bli ganske forstyrret av å få tilsatt hormoner, jeg kommer aldri til å gjøre det igjen! God bedring :)

  Linda Hatmosøy

  Tenkte med engang på stoffskiftet jeg også. Hadde samme reaksjon når jeg fikk deg for 2.5 år siden, og de har dessverre vedvart. Tidenes kjerringsykdom, metabolismen e heilt på villspor. Hadde ville sjekka det ut med en blodprøve :-)

  Linda Hatmosøy

  Fikk deg?? Eeeeh, fikk det ;)

   funkygine

   hahahhah ;-)

  Hei :) Bare lurte på.. Hva går du på nå, prevansjon (om du vil dele det da)? Eller noen av dere andre. Hva er anbefalt hvis man reagerer sånn? Vil gi kobberspiral et forsøk igjen, men man blør jo ofte litt mer (ukontrollert), så det er litt stress. Men hormonspiral, (som jeg prøvde etter kobberspiralen) funket IKKE på meg! Er ganske følsom sikkert fra før, men med hormonspiral fikk jeg så mye svingninger, og helst nedover.. og alt ble *10 liksom. Pms ganger 10 etc.. Var og i et dårlig forhold men. Hormonene gjorde stor forskjell. Fikk også hovne bryst opp og ned, og la nok på meg og. Så ja, hormonspiral er ikke noe for meg! Kobber next! Jikes!

   Jeg går ikke på noe nå… tør ikke eksprimentere med flere prevansjonsmiddel :-/

   Jeg hadde kobberspiral tidligere, men fikk som du sier voldsomme blødninger. Jeg har med andre ord ikke funnet noe enda som funker for meg ;-)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *